Tanitó iktatás
Pri príležitosti otvorenia obnoveného evanjelického a. v. kostola v Gemerských Tepliciach dňa 29. 09. 1912 senior evanjelickej a. v. cirkvi Ľudovít (Lajos) Hoznek uviedol do funkcie učiteľa tamojšej školy Štefana (István) Czeglédyho. Obnova kostola stála 6 000 korún.