Halálozás
V Miskolci (HU) zomrel v júli 1914 po dlhej chorobe prednosta železničnej stanice v obci Hajnáčka Gejza (Géza) Mersits. Zomrel počas liečenia. Presný dátum nie je uvedený. [Pravdepodobne ide o niektorý deň v týždni od 17. do 23. 07. 1914]. Pochovaný bol v Rimavskej Sobote za veľkej účasti obyvateľstva.