Főpásztori körlevél
Rožňavský rímskokatolícky biskup Ľudovít (Lajos) Balás sipeki vydal koncom júla 1914 [presný dátum nie je uvedený] biskupský obežník č. 41. Obsahuje rozhodnutia k otázkam výuky náboženstva na školách, záverečným skúškam na ľudových školách, pokyny k plateniu obecnej dane učiteľov. Časť obežníka tvorí spomienka na zosnulého kanonika Dr. Pavla (Pál) Vénera.