Egyházfelügyelői beiktatás
Dňa 26. 07. 1914 bol v Kobeliarove uvedený do funkcie cirkevného dozorcu evanjelickej a. v. cirkvi historik a profesor [Evanjelického a. v. gymnázia v Rožňave] Rudolf Hažlinský (Rezső Hazslinszky). Slávnosti sa zúčastnili viacerí Rožňavčania.