A Vörös Kereszt alakuló gyűlése
Hlavným iniciátorom založenia spolku Červeného kríža (Vörös-Kereszt) v Rožňave bol mešťanosta Dr. Jozef (József) Pósch, ktorý zvolal na 30. 08. 1914 ustanovujúcu schôdzu. Svoju účasť prisľúbil aj hlavný župan Gejza (Géza) Kubinyi.