Az alispán szózata a főszolgabírákhoz és a néphez - Lukács, [Gejza]
Výzva podžupana k hlavným slúžnym jednotlivých okresov Gemersko-malohontskej župy a ľudu zo dňa 28.08.1914. Poukazuje v nej na zmenené podmienky počas vojny, ktoré doliehajú na hospodárstvo krajiny a vyzýva všetkých, ktorí ostali doma k vzájomnej tolerancii, pomoci a ľudskosti.