Plébánosi vizsgálat
V dňoch 23. a 24. 09. 1914 s úspechom zložili kňazské skúšky pred komisiou v Rožňave dvaja kňazi Alexander (Sándor) Bencsik z Rimavskej Soboty a kaplán Štefan (István) Varga zo Šuríc.