Kitüntetett hősök
Správa o vyznamenaní kapitána Júliusa (Gyula) Tavassyho a nadporučíka Rudolfa (Rezső) Póscha z 9. Pešieho domobraneckého pluku (honvéd gyalogezred) v Košiciach v septembri 1914. Nadporučík Pósch utrpel zranenia na severnom fronte, z ktorých sa zotavuje v rodnej Rožňave.