Körlevél
V pastierskom liste č. 20/1914 rožňavský diecézny biskup Ľudovít (Lajos) Balás sipeki v októbri 1914 dáva pokyny k pobožnostiam dňa 4.10.1914, organizuje zbierky pre spolok Červeného kríža a Úrad pre vojenskú podporu (Hadsegélyző hivatal), pôsobiacich na území diecézy. Tak isto oznamuje verejnosti, že nie je možné podávať žiadosti o finančnú výpomoc pri výstavbe škôl a nebudú sa konať zasadania školskej stolice.