Óvintézkedés a kolera ellen
V Rožňave zasadal zdravotný výbor mestského zastupiteľstva začiatkom októbra 1914, aby prerokoval opatrenia, ktoré treba prijať, kvôli možnostiam rozšírenia sa cholery v meste. Zatiaľ sa v meste neobjavili jej príznaky.