Miniszteri biztos
Ministerským splnomocnencom, ktorý bude dohliadať na držiavanie zdravotných mariadení zabraňujúcim šíreniu cholery na území Abovskej a Gemersko-malohontskej župy sa stal po vymenovaní v októbri 1914 Dr. Vojtech (Béla) Hajós. V najbližších dňoch zaháji cestu po Gemersko-malohontskej župe.