Sebesűltjeink
Dňa 9. 10. 1914 do Rožňavy došla skupina 67 ranených vojakov, ktorých nemohli umiestniť v Rimavskej Sobote. Opatrovateľky spolku Červeného kríža im poskytnú prvú pomoc v priestoroch katolíckeho tovarišského spolku, Spolku protestantských živnostníkov v Rožňave, na Rožňavskej bani a v Dobšinej.