Hirek a Vörös Keresztből
Knieža František Salvador (Ferenc Szalvátor) vymenoval baróna Ladislava (László) Hámosa v októbri 1914 za splnomocnenca spolku Červeného kríža pre oblasť Gemersko-malohontskej župy.