Iskolai hirek
V mesiaci október 1914 sa v Rimavskej Sobote pripravovali jednotlivé školy k obnoveniu vyučovania, ktoré bolo prerušené nakoľko v školských priestoroch sú ubytovaní ranení vojaci. Na Štátnej ľudovej dievčenskej škole v Rožňave [Állami elemi leányiskola] a Štátnej meštianskej dievčenskej škole [Állami polgári leányiskola] sa vyučovanie začalo dňa 19.10.1914.