A vármegye vámszedési joga : Právo výberu cla v župe
Podžupan Gemersko-malohontskej župy dňa 15. 10. 1914 zverejnil zoznam tovaru, ktorý podlieha zdaneniu - precleniu. Článok obsahuje zoznam obcí, v ktorých na železničných staniciach sa po vyložení tovaru bude vyberať clo.