A polgárőrség szervezése
Na návrh mestského žandárskeho kapitána v Rožňave a na odporúčanie hlavného župana Gemersko-malohontskej župy odporučil minister vnútra zorganizovanie občianskej stráže v meste Rožňava. Je potrebné, aby sa do jej radov prihlásili tí občania, ktorí z rôznych dôvodov neboli odvedení do vojska.