Az izraeliták...
Roš ha-šana je židovský sviatok (doslovne Hlava roku) nového roku. Slávi sa vždy po dva dni. Rok trvá 383 dní (tzv. ibur). V septembri 1909 začal rok 6570, ktorý potrvá do 3. 10. 1910. Jom Kippur (deň zmierenia) zachováva sa 24 hodinový pôst a neprestajné modlitby.