Gleidura Géza apát plébános 1851 1914
Vo veku 64 rokov zomrel v 38. roku svojho kňazského pôsobenia Gejza Gleidura opát-kňaz zo Salgótarjánu (HU). V rokoch 1880-1890 pôsobil ako profesor Katolíckeho hlavného gymnázia v Rožňave, neskôr ako kňaz v Lipovníku, od r. 1900 v Kisterenye (HU), od r. 1905 v Salgótarjáne (HU). Od r. 1906 mu bol za zásluhy darovaný titul titulárneho opáta sv. Juraja v Szerencsi (HU). [Za kňaza bol vysvätený v novembri 1876. Literatúra: Tököly, G.: Ki kicsoda Rozsnyón, s. 117].