Vármegyei közgyűlés
V dňoch 29. - 30. 10. 1914 sa zišlo na svojom rokovaní v Rimavskej Sobote župné zastupiteľstvo, aby zvolilo predstavenstvo Sirotskej stolice. Predsedom bol zvolený Ladislav (László) Mariássy, podpredsedom Ivan (Iván) Lengyel, titulárnym predsedom Arpád (Árpád) Szeleczky.