Uj egyházmegyei gondnok
Po zrieknutí sa funkcie cirkevného dozorcu zo strany Ladislava (László) Bornemiszu bol na zasadaní presbyterov v dňoch 1. a 4. 11. 1914 zvolený do tejto funkcie podžupan Gemersko-malohontskej župy Gejza (Géza) Lukács.