Hősi halál
Správa o úmrtí advokáta Dr. Michala (Mihály) Forgona z Kráľovského Chlmca. Zahynul dňa 9. 10. 1914 pri bojoch v okolí mesta Tarnow v Poľsku. Pochádzal z Gemersko-malohontskej župy, študoval na Katolíckom hlavnom gymnáziu v Rožňave. Bojoval ako poručík v zálohe v radoch Piateho honvédskeho pešieho pluku v Miskolci (HU).