Aranyat vasért!
Prehľad rožňavských obyvateľov, ktorí sa zapojili do akcie "Zlato za železo" a prispeli do zbierky drahých kovov obchodníkovi Žigmundovi (Zsigmond) Kirschnerovi v polovici novembra 1914. Zbierku vyhlásila rýchla pomoc "Auguszta".