Az uj iskolaév küszöbén
Alex (Elek) Cseh riaditeľ Humenskej štátnej meštianskej a vyššej obchodnej školy predniesol pri príležitosti otvorenia školského roku 1909/1910 zanietený prejav týkajúci sa vlastenctva. Ako výčitka sa tiahla celým prejavom neprítomnosť rodičov na tomto slávnostnom akte.