Az aranyat vasért
Rožňavský obchodník Žigmund (Zsigmond) Kirschner informuje verejnosť o stave zbierky drahých kovov pre vojenské účely. Zbierka sa organizuje pre zveľadenie základiny rýchlej pomoci "Auguszta".