Egy tanitó ünneplése
Referát z rozlúčkovej slávnosti, ktorú usporiadali vo Vranove 24. októbra 1909 na počesť odchodu do dôchodku tamojšieho učiteľa Armína (Ármín) Letényi-ho, ktorý učil na obecnej škole vo Vranove celých 40 rokov.