Egy szeb kor hajnalán - (Sz.)
Esej. Úvaha nad krajšou budúcnosťou ďaľších generácií, keď budú zriadené štátne ustanovizne na odstránenie biedy a zaostalosti a nebudú úlohu štátu suplovať dobročinné spolky.