Pusztitó tűz
Správa o požiari, ktorý vypukol dňa 18.novembra 1909 v dome obchodníka s koreninami Emanuela (Manó) Jakobovitsa. Následne zhorelo 5 domov do tla. Boli vyčíslené nesmierne finančné škody, ktoré však budú čiastočne nahradené nakoľko domy boli poistené.