Főorvosi kinevezés
Správa o vymenovaní nového hlavného lekára verejnej nemocnice v Humennom v novembri 1909. Stal sa ním Ladislav (László) Berend. kladné hodnotenie voľby, lebo menovaný lekár si vyslúžil dobré meno za svoje úspešné i keď zatiaľ krátke pôsobenie.g9186