Boruth Andor festőművész
Správa o tom, že maliar Ondrej (Andor) Boruth získal cenu biskupa Arnolda Ipolyiho za monumentálne výtvarné dielo Uloženie Krista do hrobu (Krisztus sirbatétele). Menovaný je synom Elemíra (Elemér) Borutha [vl. menom Steiger] zakladateľa novín Zemplén. [Ondrej Boruth sa narodil 18. 07. 1873 v Sátoraljaújhely a zomrel 22. 8. 1955 v Tatranskej Polianke. O ňom: Encyklopédia Slovenska I.- Bratislava, 1985.- S. 227; Slovenský biografický slovník I.- Martin, Matica slovenská, 1986. - S. 302, Výtvarné umenie na východnom Slovensku 1918-1938. - Košice, 1964. Signatúra: ŠVK K III.89116]