Főorvosi jelentés
Správa o štatistickom hlásení hlavného lekára Zemplínskej župy za obdobie november 1909 v ktorom vykazuje výskyt 168 prípadov osýpok a 144 prípadov šarlachu. Sumár je pravdepodobne neúplný. Neboli zahrnuté Medzilaborce, Habura i Čertižné v ktorých za sledovaný mesiac bolo viac prípadov zrejme nenahlásených. [V tomto čase okres Medzilaborce nemal lekára následkom úrazu a následnej hospitalizácie Dr. Žigmunda Kleina viď. Homonna és Vidéke č. 49 (2.12.1909), s. 2.]