Lyceumi előadás
Glosa kladne hodnotí prednášku profesora meštianskej školy v Humennom Mórica (Mór) Sándora, ktorá odznela v Humennom v rámci prednáškového cyklu Slobodné lýceum dňa 19. 12. 1909. Témou prednášky bolo odievanie (ruházkodás).