Vivóiskola Homonnán
Správa o tom, že 3. 01. 1910 sa v Humennom otvára šermiarska škola. Prihlásených je do 30 záujemcov z radov mladších, ale i starších obyvateľov. Italský šermiar Virgilio Pellegrini prišiel do Humenného zo Sátoraljaujhely.