Kitüntetés
Dr. Maximilián (Miksa) Strausz, právny praktikant (ügyvédjelölt), poručík 67. pešieho pluku - sa v decembri 1914 zotavoval zo zranení získaných počas bojov pri meste Magierow v Rusku - v rodinnom kruhu v Rožňave. Tu ho zastihla správa o vyznamenaní Signum laudis, ktoré mu udelil kráľ.