Szabad liceum
Referát z prednáškového cyklu Slobodné lýceum (Szabad lýceum) v Humennom dňa 9. 01. 1910. Prednášateľom bol profesor Mikuláš (Miklós) Poós, ktorý sa zaoberal témou modernej maďarskej literatúry a zvlášť vyzdvihol osobnosť literáta Endre Adyho. Akcia bola doplnená kultúrnym program. Aktéri. Kladné hodnotenie.