Tűzoltószövetség alakulása
V Rimavskej Sobote bol dňa 23. 06. 1912 založený Hasičský zväz Gemersko-malohontskej župy (Tűzoltószövetség). Jej predsedom bol zvolený mešťanosta Dr. Ladislav (László) Kovács, spolupredsedom Ján (János) Ulreich z Dobšinej a tajomníkom bol zvolený župný podnotár Štefan (István) Komáromy. Do výboru boli ďalej zvolení: Zoltán Bodnár, obvodný notár, lekárom Dr. Aladár Kármán, pokladníkom Dr. Daniel Cserny, titulárny hlavný archivár.