Vallás erkölcs - Hoznek, Ľudovít
Úvaha konseniora evanjelickej a. v. cirkvi v Revúcej Ľudovíta (Lajos) Hozneka o morálke, o svetonázorovej výchove v školách. Článok je napísaný na základe dojmov zo zhromaždenia evanjelickej a. v. cirkvi v dňoch 26. a 27. 06. 1912 v Revúcej. Obsahuje mnohé citáty z diel J. Aranya a svetových filozofov k danej problematike.