Timkó László 1874 1914
Správa o úmrtí Ladislava (László) Timkó-a, rímskokatolíckeho kňaza a profesora na Katolíckom hlavnom gymnázium v Rožňave - dňa 20. 12. 1914. Zomrel po dlhej chorobe v 19. roku po kňazskej vysviacke, 12 rokov pôsobil ako profesor. Pochovaný bol dňa 22. 12. 1914 . Dr. Štefan (István) Podraczky, titulárny biskup a veľprepošt viedol pohrebný obrad. Smútočnú reč za profesorov gymnázia predniesol profesor Gejza (Géza) Wahlner.