Esküvő
Slúžny z Jesenského Ladislav (László) Kubinyi sa dňa 20. 12. 1914 oženil s dcérou vdovy Sztojkovics Emilné v Hodejove. Bol synom hlavného župana Gemersko-malohontskej župy Gejzu Kubinyiho. Ako dobrovoľník sa zúčastnil bojov na severnom fronte.