Szabad liceum
Správa o pripravovanej prednáške, ktorá má odznieť v rámci predmáškového cyklu Slobodné lýceum v Humennom 16. 01. 1910. Prednášateľom bude tentokrát lekárnik Ernest (Ernő) Pető a témou bude alkoholizmus. Medzi ďaľšie plínované prednášky bude patriť prednáška profesora Ferdinanda J. Berkovitsa na tému socializmus (23. 01. 1910) a ďaľšou by mala byť prednáška evanjelického reformovaného farára A. Böszörményiho Thora a evanjelium vo svetle moderného výskumu (A thora és az evangeliumok a moder kutatások világitásában) (30. 01. 1910).