Főuri vadászat
Glosa kladne hodnotí veľkopanskú poľovačku, ktorá sa uskutočnila v lesoch okolia Humenného. Hostiteľom bol gróf Alexander Andráši (Sándor Andrássy). Medzi účastníkmi boli: gróf István Bethlen, gróf Berlalan Széchenyi, gróf Jakab Zichy, Aladár Szereday cisársky a kráľovsky komorník, barón Ladislav Vécsey. Gróf Andráši prijal hostí v tradičnom vlasteneckom ošatení (v maďarských farbách).