A ratkói vasut
Uhorské ministerstvo obchodu povolilo na základe nariadenia č. 67819 III. zo dňa 25. 09. 1912 výstaavbu úzkokoľajnej trate do obce Ratková zo sídla Gemera - z Rimavskej Soboty. Túto požiadvaku predkladal advokát Dr. Ondrej (Endre) Institórisz s kolegami