A renaissance - Hoznek, Ľudovít
Úvaha evanjelického a. v. konseniora Ľudovíta (Lajos) Hozneka o znovuzrodení - renesancii myslenia človeka od doby staroveku, stredoveku až po dobu rozvoja vied, filozofie a myslenia človeka. Renesancia v náboženskom myslení je zosobnená v Lutherovi, Zwinglim, Kalvínovi a Melanchtonovi a v ich význame v obrodnom procese cirkvi.