A Koburg hercegi birtokok eladása : Cikksorozat : Első rész - Terhes, Samuel
Prvý článok zo série pisateľa Dr. Samuela (Samu) Terhesa o hospodárení na panstve Coburg - Koháry, ktoré sa rozkladá na území Pohronia a severného Gemera. Rozoberá etické a morálne aspekty odpredaja hospodárstiev vo vzťahu k ľuďom, ktorých niekoľko generácií tu pracuje. Odpredaj sa plánuje v roku 1912.