A jolsvai vadásztársulat
Po úmrtí predsedu Poľovníckej spoločnosti v Jelšave Bartolomeja (Bertalan) Jureczkého bol za predsedu zvolený na zhromaždení dňa 24. 10. 1912 Edmund (Ödön) Illés, dlhoročný člen spoločnosti, kapitán domobrany.