Rendjelviselési engedély
Trom rímskokatolíckym kňazom z rožňavskej diecézy udelil bulharský kráľ vyznamenanie rytier národneho radu Za civilné zásluhy 5. triedy - v októbri 1912. Boli to: Juraj (György) Borbás z Heľpy, Ferdinand (Nándor) Golda z Polomky a Rudolf (Rezső) Dollák z Pohorelej. [Rad bol založený kniežaťom Ferdinandom v roku 1891, udeloval sa do roku 1918, od roku 1908 ho udeľoval už ako cár. Literatúra: Lobkowicz, František: Encyklopédie řádu a vyznamenání, s. 54].