Adomány
Gróf Dionýz (Dénes) Andráši (Andrássy) daroval v októbri 1912 finančný dar vo výške 200 korún Rímskokatolíckej ľudovej škole v Muránskej Dlhej Lúke (R.-kath. népiskola, Murány Hosszúrét). Za milodar poďakoval rímskokatolícky duchovný farnosti Ján (János) Neumann.