Hálaadó és istenitisztelet
Dňa 17. 11. 1912 sa konali v židovskej náboženskej obci v Jelšave bohoslužby za uzdravenie rabína Lea Singera, ktorý pôsobí v Rimavskej Sobote. Tento čin bol hodnotený ako nasledovaniahodný.