Könyvtárkezelői jutalom dij
Ministerstvo kultúry každoročne ohodnocovalo prácu správcov múzeí a knižníc finančou odmenou. V roku 1912 vyčlenilo 5 000 korún na tento cieľ. Július (Gyula) Soltész, správca obecnej knižnice (könyvtárkezelő) z Jelšavy, získal odmenu 75 korún. Na rok 1913 vyčlenilo ministerstvo 6 000 korún.