Tanitók fizetés javitása
V mene učiteľov ľudových škôl revúckeho obvodu predložil riaditeľ Štefan (István) Lechnitzky zo Štátnej ľudovej školy v Revúcej parlamentnému poslancovi Gejzovi Kubinyimu v novembri 1912 návrh na zvýšenie platov učiteľov. Tento ho predložil na Ministerstve kultúry v Budapesti (HU) radcovi Neiszerovi. Výsledok bude pravdepodobne priaznivý.