Magyar nyelvű istentisztelet a ratkói ev. egyházban : Maďarské bohoslužby v evanjelickej a. v. cirkvi v Ratkovej
Nakoľko veľmi málo obyvateľov Ratkovej ovláda slovenský jazyk na cirkevnom zhromaždení dňa 24. 11. 1912 bolo rozhodnuté, že služby Božie sa budú konať v maďarskom jazyku. Článok obsahuje presný dátum bohoslužieb.